Allergie bij Honden Hertengewei voor de hond? Gezond of gevaarlijk? - Allergie bij honden

Hertengewei voor de hond? Gezond of gevaarlijk?

Ze worden op steeds meer plaatsen verkocht een aangeprezen als het ideale (hypoallergene) kauwproduct voor de hond: hertengeweien. Zelf heb ik ze ook in huis gehad, al vond mijn hond het (achteraf gelukkig) wat teveel moeite.

Ze zijn ontzettend hard en gaan daardoor lang mee, net als sommige kauwbotten van dragende delen van dieren. Deze botten en geweien zullen wolven in de natuur nooit geheel opeten, hooguit afkluiven. Honden doen dit, bij gebrek aan andere activiteiten, echter vaak wel. Met alle gevolgen van dien voor gebit en ingewanden. In het artikel hieronder dat recent is verschenen in het blad ‘de Politiehond’ lees je uitgebreid waarom die hertengeweien misschien toch wel niet zo geschikt zijn als men soms denkt.

 

hertengewei hond

hertengewei hond

 

Dit is de link waar in het artikel naar wordt verwezen, in Amerika zijn de verkopende partijen zelfs opgeroepen om te stoppen met de verkoop.

Bovenstaande wil niet zeggen dat dit product voor geen enkele hond geschikt is, wees je alleen wel bewust van de eventuele risico’s! Toch proberen of reviews lezen? Je kan ze onder andere hier en hier bestellen.

gewei hert hond

Zoeken
Wist je dat…?